Eén team... vier focusgroepen

Wij trachten onze missie te bereiken door dynamische focusgroepen te creëren binnen het All Athletes Running team, waar hardlopers van verschillende niveaus samenwerken om hun grenzen te verleggen en persoonlijke doelen te overtreffen. Het bevorderen van een positieve en ondersteunende omgeving waar atleten elkaar motiveren, inspireren en ondersteunen staat hierbij centraal. Wij geloven dat een hechte groep bijdraagt aan individueel succes en collectieve groei. 


De 4 focusgroepen:

Elite team

Het Elite team bestaat uit hooggekwalificeerde en getalenteerde afstandslopers die streven naar topprestaties op nationaal en internationaal niveau. Het team heeft strenge selectiecriteria en verwacht een hoge mate van toewijding en professionaliteit van hun atleten. 

Het elitesegment werkt met professionele coaches en heeft toegang tot gespecialiseerde trainingsfaciliteiten. De focus ligt op het behalen van podiumplaatsen in competitieve wedstrijden en het vertegenwoordigen van het team op het hoogste niveau.


Youth team

Het Youth team is gericht op jonge afstandslopers in de leeftijdsgroep vanaf cadetten. We bieden een gestructureerde omgeving voor de ontwikkeling van talent en het aanleren van fundamentele loopvaardigheden. Het jeugdteam legt de nadruk op competitieplezier, actieve participatie en het bevorderen van een gezonde levensstijl. De looptrainingen zijn gericht op techniek, coördinatie, uithoudingsvermogen en sociale interactie. Competitieve elementen zijn aanwezig, maar de nadruk ligt ook het stimuleren van de liefde voor de sport en het ontwikkelen van vaardigheden op jonge leeftijd.


Performance team

Het Performance team richt zich op afstandslopers die serieus bezig zijn met hun sport en streven naar persoonlijke verbetering en competitieve prestaties. Dit team heeft een meer open selectieproces en verwelkomt lopers van verschillende niveaus, variërend van gevorderde amateurs tot opkomende talenten. 

Het Performance team biedt coaching, begeleiding en structuur in training om de individuele prestaties te verbeteren. Hoewel er uiteraard competitieve doelen zijn, ligt de nadruk meer op persoonlijke groei en prestatieverbetering dan op het bereiken van het hoogste (inter)nationale niveau.

Recreatief team

Het recreatieve segment binnen het All Athletes Running team is gericht op afstandslopers van alle niveaus die lopen als een recreatieve activiteit beoefenen, zonder de druk van competitie. Uiteraard zijn competitieve doelen ook mogelijk binnen dit segment, voor iedereen die dit wenst. In dit team verwelkomen we lopers met uiteenlopende doelen, of het nu gaat om fit blijven, stressvermindering, sociale interactie of gewoon plezier hebben.


Dynamische focusgroepen?


Hoewel wij binnen ons team met bovenstaande 4 focusgroepen werken, zijn deze zeker niet definitief. Naargelang de progressie die gemaakt wordt is het de bedoeling dat onze atleten doorschuiven. Als team focussen wij graag op onze jeugd, aangezien de ervaring ons leert dat het belangrijk is dat jeugdige atleten met potentieel zo snel mogelijk een correcte begeleiding krijgen. 

Wij hopen jonge, talentvolle atleten vervolgens geleidelijk aan te kunnen laten doorstromen via het Performance team naar het Elite team. Daarnaast geven we ook volwassen atleten de mogelijkheid om uit het Recreatief team zijwaarts in te stromen in het Performance team. Zo proberen we voortdurend in te spelen op de noden en wensen van onze atleten en proberen we een ondersteuning op maat van de atleet te voorzien.